Sprawdź naszą

ofertę

AKADEMIA SUSHI FRIENDS
Wszystkie te tajemnicze, obco brzmiące nazwy dań potrafią wywołać zniechęcenie. Wchodzisz do restauracji, zaglądasz w menu i nie rozumiesz z niego ani słowa. Jedni pytają obsługę, inni googlują a pozostali zniechęceni wychodzą z lokalu. Przychodzimy Wam z pomocą bo jesteśmy tu dla Was i dzięki Wam!
Futomaki (gruby mak)

4/5 składnikowe

Całość zawinięta w glony Nori, dzielone na 6 szt.

Hosomaki (cienki mak)

1/2 skladnikowe

Całość zawinięta w glony Nori, dzielone na 6 szt.

Uramaki (odwrócony mak)

3/4 składnikowe
Z odwróconym ryżem na wierzchu, dzielone na 4 szt.

California

3/4 składnikowe
Z odwróconym ryżem, a na wierzchu ryba, owoce morza lub warzywa, dzielone na 4 szt.

Nigiri

Specjalnie uformowana kulka ryżu z kawałkiem ryby, owocami morza lub warzywami 2 szt.

Imbir

Używany jest do resetowania kubków smakowych pomiędzy kolejnymi kawałkami Sushi.

Wasabi

Służy do podbijania smaku potrawy oraz posiada właściwości antybakteryjne.